Om oss

Sahléns Bil AB –

Sollefteås enda lokalt ägda bilanläggning

Sahléns Bil AB har ett långt förflutet i bilbranschen. Företaget grundades 1969 av Göran Sahlén och har sedan dess bedrivit såväl försäljning av bilar och tillbehör som verkstad. I början utgick verksamheten hemifrån Görans garage, men redan efter ett år växte verksamheten ur garaget med följden att den fick flyttas till mera ändamålsenliga lokaler.

Verksamheten fortsatte att utvecklas och vid 25-årsfirandet 1994 kunde bolaget stoltsera med att vara återförsäljare för fyra nybilsmärken. Ett svenskt märke i form av Saab, de två japanska fabrikaten Honda och Suzuki samt den dåvarande uppstickaren Hyundai från Korea. Utöver nybilsförsäljningen växte även försäljningen av begagnade bilar och tidvis fanns upp mot 100 bilar uppställda på det dåvarande försäljningsstället på Bangatan 4. Verkstaden servade och reparerade de bilar som företaget sålde, men tog självklart också emot övriga kunder.

Den första januari 2003 tog den nuvarande ägaren, Lars Hellberg, över bolaget från Göran Sahlén. Lars, som är utbildad elektriker i grunden, hade fått jobb hos Göran efter gymnasiet och kunde snabbt konstatera att bilbranschen tilltalade honom mera än arbetet som elektriker.

Lars hade hunnit jobba några år hos Göran när möjligheten att ta över Sahléns Bil uppstod. Han tog då steget till att bli egen företagare och har sedan dess fortsatt att driva bolaget i samma anda som sin föregångare.

2007 flyttades verksamheten till större och mera ändamålsenliga lokaler på området Hågesta, där företaget fortsatt är beläget. Det är idag en komplett bilanläggning med försäljning av nya och begagnade bilar, rekonditionering samt verkstad.

Företaget omsätter idag runt 60 miljoner kronor per år, har cirka 15 anställda och säljer mellan 400 och 500 nya och begagnade bilar per år. Verkstadsdelen servar och reparerar förutom egna märken alla förekommande personbilar och lätta lastbilar och ingår i Autoexpertens rikstäckande kedja.

Sahléns Bil AB i Sollefteå och Hyundai har haft ett långt samarbete ända sedan tiden då märket lanserades i Sverige för första gången. Hyundai har idag blivit företagets huvudmärke när det gäller nya bilar.

Vi är fast övertygade om att det behövs en lokalt förankrad bilanläggning i Sollefteå och vi arbetar kontinuerligt med att bli bättre i alla avseenden, där kundnöjdhet är något vi prioriterar högt.

Vi hoppas att du som kund ska trivas med oss som leverantör oberoende av om det är ett bilköp eller verkstadsbesök du står inför.

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss på Hågesta!

Här hittar du oss som jobbar med

Försäljning
Verkstad
Charlie

Tekniker

verkstad@sahlensbil.se

Fredrik

Tekniker

verkstad@sahlensbil.se

Kristoffer

Tekniker

verkstad@sahlensbil.se

Peter

Allt i allo

verkstad@sahlensbil.se

Rekond
Olivia

Ansvarig Rekond

0620 – 78 10 90